Experience the BeXar-ASG Difference.

San Francisco VA Medical Center - North Slope Stabilization, San Francisco, VA

This project was to structurally stabilize a section of Veterans Drive and adjacent buildings on the northern slope of the San Francisco VA Medical Center campus.  The Project mitigated slope and land instability, also protecting against natural events such as major earthquakes and heavy rain-related landslides. It included the construction of Soldier Pile retaining walls installed into the bedrock below the landslide prone area with multiple levels of post tension tieback cables at two separate locations along the northern slope of the Medical Center. Structural improvements were also done to Building 25 to repair minor movement damage and to prevent future sliding and rotation of the building. After the soldier piles and structural walls were completed, a layer of shotcrete concrete was placed, sculpted and colored to appear as natural rock. Over one half acre of landscaping, pathways and seating areas were added to the newly created area below the sculpted walls.